﷯ ﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯﷯ ﷯﷯﷯﷯Easy Install Instructions:﷯﷯﷯1. Copy the Code﷯﷯2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard﷯﷯3. Click on the "Edit HTML" tab.﷯﷯4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.﷯﷯5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

14 December 2012

Jom Ke Zoo RM2..

Zoo RM2?? ade ker??? adeee...sape kata takde.. Zoo Johorlah mana lagi..jom kawan2 ke Zoo Johor,Murah dan berbaloi..Binatang nak tengok pon dekat..depan mata jerrr... bila harimau mengaum... bergema 1 Zoo... tapi jangan takot, keselamatan anda bila melawat Zoo ni di jaga sepenuhnya.. Jom layan gambar kami di Zoo.... Aummmm

Tambah kapsyen

Jom Cantik...

Eh..eh berderet lak update hari ni... oh ye nak share something yang boleh buat kawan2 cantik n meletoppp... murah and berbaloi.. jom cantik dengan pure marine collagen ni... :)

KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN ASLI: (Seaweed Collagen)

-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
...
-Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
-Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)

Pengambilan kolagen mentah ini secara teratur dan berterusan memberi impak yang sangat positif, menjadikan kulit keseluruhan badan licin, halus, lembut dan cerah. Pori2 kulit wajah mengecil dan tampak segar bermaya. Kolagen ini juga boleh dibuat masker. Bagi ibu hamil, pengambilan kolagen membuatkan kulit bayi yang dilahirkan cantik, sihat dan cerah.

Hari Yang Hujan

Assalam.. Lama dah tak menulis dekat sini.. dah akhir tahun ni mestilah musim tengkujuhkan.. so bila musim hujan ni..almaklumlah... baju tak kering-kering..lagi-lagi baju budak-budak ni... ohh sangat2 la sedih bila tengok kain jemuran masih basah... :( .. nak di jadikan cerita, anak-anak dekat rumah pengasuh baju ngam-ngam soiii... semalam seharian hujan..anak bujang saya kehabisan baju tido!..so ape yang jadi?
                                                                         























jeng..jenggg....

hahhaaa..asal boleh je kan mama... pinjam seluar kakak kejap..sebab? semalam seharian hujan xsampai hati nak biarkan adik pkai seluar pendek sebab sejukk... ropol-ropol lg... pink lak tu..adik pasrah je sbb jd mangsa pesyenn mama... hikss.. :)

04 June 2012

Jom BerSPA dengan BALI RATIH~

As-Salam.. kepada kawan-kawan yang ingin merasai kenikmatan ber SPA seperti di Bali.. Jom cuba produk SPA Bali Ratih dari Bali.. Harga sangat2 berpatutan.. Jom tengok.. jika ada pertanyaan boleh hubungi saya di 012-7758324 @ email harum_manis84@yahoo.com
Produk ini terdiri dari Scrub,Body Mist,Hand & Body Lotion, Body Butter. Mempunyai bermacam aroma seperti cherry,lavender.milk,strawberry,white musk,almond,coffee,white rose, olive.. Jom cuba..keharuman dan kesegarannya yang tahan lama membuat anda seperti berada di SPA yang eksklusif.. :)


INFO :
Kulit manusia terdiri dari lapisan-lapisan dan pada saat kita mandi maka kotoran-kotoran yang melekat pada kulit akan terlepas dari lapisan-lapisan atas, tapi ada sebahagian kotoran-kotoran yang melekat tidak dapat dilepaskan hanya dengan sabun pada saat mandi terutama di bahagian-bahagian tertentu . Untuk membersihkan dan melepaskannya adalah dengan cara menggunakan lulur, di mana butiran-butiran scrub yang terdapat pada lulur akan melepaskan sel-sel mati sehingga kulit akan berdegenerasi dengan baik mambuat kulit terhindar dari penuaan, kering dan juga bersisik, selain itu juga manfaat dari lulur tersebut membuat kulit lebih harum dan segar.

Lulur terbuat dari bahan-bahan alami boleh ekstrak rempah, daun-daunan, bunga, susu, coklat, kedai, juga buah-buahan. Dimana sangat bermanfaat untuk kecantikan kulit dan kesihatan tubuh



Keistimewaannya telah menjadikan produk ini sangat diminati oleh berbagai golongan. Bali Ratih telah mampu menjadikan diri sebagai produk spa bali yang telah memiliki kelas tersendiri yang dapat membuat elegan dan ekslusif pengguna.


Keistimewaan produk bali ratih ini adalah:

1)mampu merawat kulit secara alami
2)mampu melindungi kulit dari sinar matahari
3)mudah digunakan tanpa melekat dikulit,
4)mampu memberikan aroma lebih lama pada kulit tubuh
5)mudah di bawa
6)harga yang sangat berpatutan



Jom cuba ~ Email saya di harum_manis84@yahoo.com @ 0127758324

18 January 2012

~jom tengok~


video

Heee.. dah lame simpan dalam draf.. so ulang tayang la eh..zaman-zaman derin nak dapat kaki, dia selalu praktis kt treadmill ni... so layan...

sekejap jer masa berlalu....

salam uolls... tajuk tak gempak..tak tau nak bagi tajuk ape..so tulis je la tajuk camtu..ok la kan... padahal nak bagitau pasal anak jer.. mukadimah panjang-panjang... oh..oh... anak sulung aku dah masuk 4 year tahun ni..uhhhh.. tahun depan dh kne school... macam mana ni... gelabah puyuh aku ni..anak rilek2..mak lak melebih.. bukan ape.. kadang dok pk..bleh ker anak dara aku ni ngadap situasi baru nanti..kawan-kawan..makan, berak,kencing sume tu..boleh ke ha? baca satu blog tadi..anak dia di pulau dek kawan-kawan..OMG.. tak leh aku nak bayangkan kalau skolah nanti anak aku di pulaukan jugak...aiyooohhh... mau nanges mak ko ni nak...


Lagi satu wat pening...umur dh 4 tahun,berak kat pempes? blehh???? penat aku train berak kt toilet..pon tak nak..sanggup dia tahannnn.... aduhhh makin pening kepala mak... marah sudah, berlembut sudah..tetap dia pilih berak kat pempes.. camner nak train lagi nii.... hope dalam tahun ni dia berubah hati la berak kat toilet...huhuuu... kalau camni susah la kan nk school... takkan sok2 nak bekalkan pampes lak kan..abes sape nak pakaikan pempes?? cikguuu???? ohhh nooooo....

cepat betul masa berlalu... pejam celik anak dah nak school... padahal rasa sakit bersalinkan dia tak ilang lg.. bekas jait still ade..(hoverrr mak ko ni nakkk...) hope kakak jadi anak yg solehah, dapat bimbing adik dh besar nanti... takmo notty-notty eh kakak.. mama n papa sayang banget sama kamu...

* persediaan fizikal n mental utk hadapi anak nak skolah..eh ade kene mengene ker??? lantakkk laaahhh... :)

                                           * kechentaan saya~~